Hospice de Volckaert

Hospice de Volckaert in Dongen biedt een huiselijke sfeer, waar geborgenheid en ruimte is om op een eigen manier afscheid te nemen van het leven. Dat kan samen met uw naasten, die ieder moment op bezoek kunnen komen en waarvoor er de mogelijkheid is om te blijven slapen. 

Er zijn zes kamers die op een warme en stijlvolle manier zijn ingericht. Met uw persoonlijke spullen krijgt de kamer een eigen karakter. De kamers beschikken over een badkamer en een goed toegankelijk terras. Daarnaast is er een gemeenschappelijke huiskamer met een keuken en een stilteruimte. Dagelijks wordt er door vrijwilligers vers gekookt.

High Care Hospice

Hospice de Volckaert is een High Care Hospice. Dit wil zeggen dat er 24 uur per dag gespecialiseerde verpleegkundigen werkzaam zijn. Dit maakt het mogelijk om onder deskundige en professionele begeleiding het leven op een waardige manier te voltooien, ook wanneer er complexe zorgvragen spelen. Hierbij is altijd oog voor uw persoonlijke wensen.

Aan Hospice de Volckaert is een kaderarts Palliatieve Zorg verbonden. Uiteraard heeft u ook de mogelijkheid om uw eigen huisarts als hoofdbehandelaar te kiezen. Daarnaast wordt er twaalf uur per dag ondersteuning geboden door vrijwilligers.

Hospice de Volckaert staat open voor iedereen vanaf 18 jaar met een levensverwachting van minder dan drie maanden. 

Hospice plaatsen voor mensen met dementie in de terminale fase

Naast Hospice de Volckaert in Dongen, is ook afdeling Heuvel op locatie Buurstede in Oosterhout gespecialiseerd in het verzorgen van cliënten in de laatste levensfase. Op afdeling Heuvel verblijven cliënten die zich in het laatste stadium van dementie bevinden. Sinds augustus 2018 beschikt de afdeling ook over enkele hospice kamers voor cliënten met dementie in de terminale fase. Download hier de folder voor meer informatie. 

Stichting Vrienden van het Hospice

Alles is gericht op een zo aangenaam mogelijk verblijf. Dat stelt hoge eisen aan zowel de leef- en zorgomgeving als de werkomgeving. De stichting ‘Vrienden van het Hospice’ maakt zich hier sterk voor met bijdragen van donateurs en schenkingen. 

hospice-goed.jpg
hospice woonkamer2-goed.jpg
hospice doorkijk hal wk-goed.jpg
© Copyright 2020 Volckaert - 100.nl, Merkversterking | Algemene voorwaarden | Extranet Volckaert | Cookies | Privacy