Verzorgende (niv. 3) op zorglocatie met ‘radicale vernieuwing’

Type vacature
Baan
Opleiding
MBO niveau 3-4
Dienstverband
Verpleeg- en verzorgingshuizen (In onderling overleg uur)
Locatie
Oosterhout
Werkveld
Verzorgende IG
Referentienummer
355
Geplaatst op
27-12-2018
Sluit op
30-04-2019

Functieomschrijving

Zorgen? Jij hebt ze niet, jij doet het! Met jouw zorgtalent kun je namelijk overal aan de slag. Maar wil je wel “overal” aan de slag? Of ben jij op zoek naar díe bijzondere plek waar het verzuim daalt, waar relaties belangrijker zijn dan regels en waar wordt gedacht in mogelijkheden in plaats van beperkingen? Dat jij deze vacature leest laat in ieder geval zien dat jij open staat voor nieuwe uitdagingen. En dat past bij locatie Oosterheem van Volckaert! Natuurlijk begrijpen we dat zelfs in jouw positie switchen van baan best spannend is. Wij nemen graag wat spanning weg en bieden je daarom direct een vast contract.

Jij kunt je talenten volledig benutten:
Als verzorgende IG op één van onze afdelingen op locatie Oosterheem ontmoet je cliënten met verschillende zorgvragen. Van cliënten met dementie tot cliënten met een lichamelijke aandoening, en van cliënten met een Niet Aangeboren Hersenaandoening tot cliënten met chronische psychiatrische klachten. Samen kijken we op welke afdeling jouw talenten het beste tot zijn recht komen. In ieder geval wordt op Oosterheem het zorgleefplan volledig losgelaten. Je stelt geen contract op, maar maakt zorgafspraken in overleg met de cliënt (en eventueel met naasten). Hierbij moedig je het eigenaarschap van de cliënt aan. Kan de cliënt zichzelf aankleden? Top! Je stemt met de cliënten af aan welke zorg zij behoefte hebben, en jij biedt hen ondersteuning waar nodig om het dagelijkse leefcomfort te bevorderen en de kwaliteit van leven te behouden of te verbeteren. Wanneer zij dit zelf niet meer kunnen aangeven, overleg je met familie. Je werkt samen met andere verzorgenden, verpleegkundigen en helpenden en met collega’s uit andere disciplines. Het contact en je relatie met de cliënt zijn tijdens je werk de leidraad, niet de protocollen en regels. Die zijn slechts ondersteunend.

Vanzelfsprekend krijg jij veel terug voor jouw inzet:

 • Veel vrijheid en vertrouwen van je teammanager. Wij zijn ervan overtuigd dat de goede dingen ontstaan in de vrije ruimte. Aan jou om het waar te maken! Zo ontstaan er regelmatig spontane acties zoals een friet- of een familieavond.
 • Een no-nonsense werkcultuur: het met z’n allen realiseren van de beste zorg is belangrijker dan regels, hiërarchie en eindeloos vergaderen. We maken geen beleidsstukken, maar schrijven ‘boeken’ met prachtige verhalen.
 • Collega’s die het onderling oprecht gezellig hebben; zo ging een groep collega’s onlangs met z’n allen naar een foute bingo avond.
 • Ruime opleidingsmogelijkheden waarbij praktijkgestuurd leren centraal staat en waarbij iedere leerling zelf verantwoordelijk is voor zijn/haar eigen leerdoelen. Zo krijg je de kans om te leren waar je zelf behoefte aan hebt!

Een fijne werkplek is half het werk:
Jouw nieuwe werkplek bevindt zich midden in een gezellige woonwijk, vlakbij het centrum van Oosterhout. Met het busstation op loopafstand is Oosterheem goed te bereiken. Kom je met de auto? Ook dan hoef je je geen zorgen te maken. Voor jou is er ruimte om binnen de slagbomen te parkeren. Wanneer je het moderne gebouw betreedt, begeef je je direct in de grote sfeervolle huiskamer, een plek waar cliënten de dag met veel plezier doorbrengen en jij gerust kunt aansluiten om je dag te beginnen met een lekker bak koffie. Niet alleen de huiskamer, maar ook de appartementen zijn ruim opgezet. Dit bied jou een werkplek met veel bewegingsvrijheid. Voel je daarnaast vrij om bij je teammanager binnen te lopen. Het kantoor bevindt zich direct naast de entree en is volledig van glas, wat de openheid, transparantie en toegankelijkheid illustreert. Het kantoor wordt al tijden het ‘Glazen Heem’ (naar het Glazen Huis) genoemd. Twee teammanagers zullen de dagen voor kerst 24 uur per dag worden opgesloten in het Glazen Heem om met verschillende activiteiten geld op te halen waarmee we uiteindelijk wensen van cliënten uit kunnen laten komen. Tijdens het Glazen Heem kun jij komen solliciteren; lees hier meer over aan het einde van deze vacature!


Jij bent uniek en daar zijn we naar op zoek:
Oosterheem is koploper in de beweging ‘radicale vernieuwing.’ Dit houdt in dat we buiten de gebaande paden denken waarbij aandacht voor de cliënt centraal staat: “van regels naar relaties.” Wij zijn op zoek naar collega’s die zich aansluiten bij deze gedachte:

 • Jij vindt het fijn dat je niet alles aan je teammanager hoef te vragen. Heb jij zin om gezellig met de cliënten te ontbijten i.p.v. het alleen klaar te maken? Ga jij liever een uur fietsen met een cliënt i.p.v. een bijeenkomst bij te wonen? Jij doet het gewoon!
 • Jij bent creatief in het bedenken van oplossingen. Jij bekijkt hoe je dingen kunt regelen en neemt hiervoor je verantwoordelijkheid. Zo wilden de teams tijdens de zomerdrukte geen externe hulp, maar gingen zelf op zoek naar een oplossing.
 • Jij weet ‘de vraag achter de vraag’ te achterhalen en kunt goed uitleggen waarom je bepaalde beslissingen neemt. “Ja, maar…” past niet bij jou.
 • Jij kunt goed je grenzen aangeven als het je te veel wordt. Jij kent je eigen verhaal en durft dit te delen en met elkaar het gesprek aan te gaan.


Wat jij meeneemt:
Je hebt een zorgdiploma niveau 3 IG/MMZ/GVP.

Ons aanbod

Een werkgever waar jij bepaalt: Oosterheem is één van de vijf locaties van Volckaert. In onze middelgrote Brabantse zorgorganisatie voor cliënten met een hoog complexe zorgvraag draait alles om eigenaarschap. Zowel om het eigenaarschap van cliënten, die zelf bepalen hoe ze hun leven inrichten en aan welke zorg zij behoefte hebben, en daarom te allen tijde aanwezig en betrokken zijn bij gesprekken die professionals en naasten over hen voeren. Maar ook om het eigenaarschap van jou als professional. Jij bent eigenaar van je werk en toekomst en bepaalt daarom grotendeels zelf hoe je jouw functie invulling geeft. Innovatieve ideeën worden écht gewaardeerd en je hebt daadwerkelijk invloed op besluiten die bij Volckaert worden genomen. Het managementteam is zelfs uitgebreid met twee cliënten en twee medewerkers uit de directe zorgverlening. Volckaert is hierin koploper!Jij verdient een mooie beloning:

 • Direct een vast contract!
 • Fulltime óf parttime dienstverband (uren in overleg)
 • Salaris conform CAO VVT Verzorgende IG (niv.3): FWG 35 - (min. € 1.838,58 en max. € 2.668,93 bruto per maand bij een fulltime dienstverband);
 • Aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden zoals vakantiegeld (8%), een eindejaarsuitkering (7,4%), reis- en waskostenvergoeding, collectieve zorgverzekering IZZ en CZ, een meerkeuzesysteem (voor fiets, laptop, ipad), korting op je sportabonnement, kerstpakket en andere attenties en nog veel meer!

Werktijden

In onderling overleg

Big registratie

Nee

Interesse?

Net zo enthousiast als wij? En wil je eerst even sfeer proeven voor je komt solliciteren? Geen probleem! Heb je vragen? Stel ze gerust! Tom en Saskia staan je graag telefonisch te woord.

Tom is te bereiken op 06-83178027 en Saskia op 06-18958517.

Direct reageren op deze vacature?

Klik op de sollicitatiebutton, vul het formulier in en binnen enkele dagen maken we een afspraak voor een informele en persoonlijke kennismaking!Nieuwsgierig naar werken bij Volckaert? Lees de verhalen van collega’s op www.volckaert.nl/de-verhalen-van Volg Volckaert op Facebook en volg @werkenbijvolckaert op Instagram waar iedere week een andere collega een kijkje geeft in zijn of haar werk bij Volckaert!

Terug naar overzicht
Solliciteer direct
© Copyright 2019 Volckaert - 100.nl, Merkversterking | Algemene voorwaarden | Extranet Volckaert | Cookies | Privacy